Lecture – Despre o antropologie a termopanului – 18 octombrie 2015

Zona Armenească, ora 20.00 // Gazda: Kiki

De/ By: Bogdan Iancu

rezervare aici

RO: La sfârşitul lunii august a anului 2008, într-o după-amiază banală, mânerul uneia dintre ferestrele sufrageriei din apartamentul în care locuiam a cedat din cauza modului defectuos în care îl foloseam zilnic. Ceea ce la început părea un accident domestic banal, uşor de reparat cu ajutorul unei truse proaspăt achiziţionată de la Ikea, s-a transformat într-o problemă aproape imposibil de rezolvat. Am mers la zile în şir la aproape toate centrele de asamblare a ferestrelor de tip termopan din vecinătate, ocazie cu care am constatat că numărul acestora era destul de mare pe o arie relativ mică ca întindere, în încercarea de achiziţiona ceea ce părea la prima vedere un mâner ordinar de fereastră.


EN: At the end of August 2008, in a dull afternoon, one of the window’s knob from the living room of the apartment where I lived gave in due to the flawed way I was using it everyday. What seemed at first a small domestic incident, easy to repair with a new-bought kit from Ikea, transformed itself in an almost impossible issue. I went for days to every window shop I know and I noticed that these stores were quite a lot compared to the small area. I was just trying to buy a simple window knob.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural „Ești București”.
Advertisements

About HomeFest 2017

Festival de cultură domestică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: